söndag 31 augusti 2008

Havrescones.



Jag och Joel konstaterade i morse att scones är den godaste frukosten! Vanliga scones, blåbärsscones, eller som idag havrescones.

Havrescones
2,5 dl fiberhavregryn
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
2 dl A-fil

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, gryn, salt och bakpulver. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Rör ner filen och arbeta snabbt ihop en deg. Dela degen i två delar och lägg på bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda ca 10 minuter.

På sconesen hade vi blåbärssylt och ost och självklart drack vi te till! =) Jag har sett recept på scones med frukt och lite mer matiga med parmesan och soltorkade tomater, ska testa det någon annan helg!

//Hanna

Uppdat: Var precis in på Lisas blogg och såg dom här äppelsconesen, hur goda ser inte dom ut!!?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, hurra för sconesfrukost!