söndag 31 augusti 2008

Ockrarelish

Här är receptet på ockrarelishen som serverades till Babotien.

Ockrarelish
200g ockra eller sockerärtor
½ gul lök
1 msk mild olivolja
1 bifftomat
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
½ tsk färsk riven ingefära
1 tsk honung
½ citron, rivet skal
1 msk hackade örter, tex mynta, koriander eller persilja

Skiva ockran/sockerärtorna på snedden i ½ cm breda bitar. Skala och skiva löksen. Fräs ockra och lök i olkja i en stekpanna på medelvärme i ca 2 min. Halvera tomaterna och skiva den tunt. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg tomatskivorna i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära och honung. Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda i ca 2 min. Strö över örterna.

//Hanna

Inga kommentarer: