torsdag 20 mars 2008

Morotssallad



Dagens middag var en snabbfavorit: makaronilasange. Du tar en stats köttfärssås, 4 port makaroner och en massa ostsås. Varva makaroner och köttfärs i en form, häll över ostsås och strö över riven ost innan du ställer in den i ugnen 225 grader 15-20 min. Det här var en favorit hos mej och brorsan när vi var mindre (och även idag). Till detta gjorde jag en morotssallad, receptet hittade jag på arla.

Morotssallad med apetinaost
4 – 5 morötter
ca 500 g
1 gul lök
1 tsk senapsfrön
2 msk smör
1/2 msk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1/2 dl grovhackad persilja
150 g Apetina

Skala morötterna och löken. Skär i skivor. Fräs senapsfrön i smör i en stor stekpanna. Lägg i morötterna, fräs ca 5 min. Rör om då och då. Lägg i löken, låt fräsa med på slutet. Smaksätt med ingefära, salt och persilja. Smula över osten.

//Hanna

3 kommentarer:

Anonym sa...

Såg gott ut! Men jag är lite skeptiskt till kombinationen av senapsfrön och ingefära?! Men å andra sidan är jag skeptiskt till allting med senap smak då det inte är en favorit, men jag antar att det fungerar bra här?

Glad påsk!

M. sa...

Det både ser och låter gott. Glad påsk!

Hanna sa...

Jag är inte heller så jätteförtjust i senap, men det passade bra till den här salladen. Om jag gör den igen så tror jag att jag skulle hoppa över ingefäran, den passade inte riktigt in.

Glad påsk på er!