Jag har gjort Cevapcicis många gånger men har alltid använt mig av Santa marias kryddmix. Igår gjorde jag egna efter ett recept ur Buffé. Vart mycket gott!!
Cevapcici
500 g grovmalen blandfärs , gärna innehållande lamm
1 äggula
1 finriven gul lök
1 tsk drygt sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs.Forma avlånga köttbullar, liknande s k järpar stek på medelvärme.
Grillar man cevapcicin så kan man pensla dem med grillolja innan. Jag åt dem tillsammans med matvete, skivad lök, sallad och tzatziki.
//Hanna
9 kommentarer:
Ser att du har gjort "egna" cevapcicci. De se väldigt goda ut...
Cevapcicci är riktigt gott och dina egna ser jättegoa ut :)
Riktigt gott ser det ut :) härliga tillbehör oxå.
Jag har oxå gjort med mixen någon gång, måste prova detta.
Låter ju riktigt gott, har aldrig testat varken påsmix eller egengjorda men borde nog det.
Mums munms. Detta lät väldans gott!
Så gott det såg ut, åker in i pröva på pärmen...
Trevlig helg
Pinglan: Ja, egna var väl lite att ta i, men från grunden i alla fall! =) Dom vart väldigt goda.
Helena: Visst är det!!
EnAnnan: Gör det, de var supergott!
Hallon&Blåbär: Det tycker jag absolut att du ska göra. Det är kryddiga goda biffar!
Emelie: Det är det!!
Växelhäxan: Tack detsamma! =)
Vad mumsigt Hanna och visst är det roligare att säga cevapcici än järpar!
Gud så gott, har aldrig gjort egna, köpt färdiga men hemgjorda bara måste vara såå mycket godare! Tack för receptet!
Skicka en kommentar