Korvstroganoff är en sån här vardagsrätt som det finns mängder av olika recept på. Den här stroganoffen är en liten smalare variant då man använder sig av mjölk.
Korvstroganoff
400g falukorv
1 gul lök
smör
1-1½ msk mjöl
1 röd paprika
passerade tomater
1-2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
salt, peppar
sambal olek
Strimla korven och hacka löken. Stek i smör i en stekpanna och strö sedan över mjölet och rör runt. Tillsätt paprika, passerade tomater och mjölk. Krydda med salt, socker, peppar och smbal och låt puttra 5-10 minuter. Servera med nykokt ris och grönsaker.
//Hanna
Korvstroganoff
400g falukorv
1 gul lök
smör
1-1½ msk mjöl
1 röd paprika
passerade tomater
1-2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
salt, peppar
sambal olek
Strimla korven och hacka löken. Stek i smör i en stekpanna och strö sedan över mjölet och rör runt. Tillsätt paprika, passerade tomater och mjölk. Krydda med salt, socker, peppar och smbal och låt puttra 5-10 minuter. Servera med nykokt ris och grönsaker.
//Hanna
3 kommentarer:
Korv Stroganoff är verkligen aldrig fel! Men blir det inte en ganska tunn sås när man använder mjölk? Hoppas allt är bra med dig annars!
En rätt som alltid går hem. Mums så gott!
Anna: Nej den blir ju inte det eftersom du steker i smör och sedan strör över mjöl. Det blir krämigt och gott!
Nadja: Mmm!
Skicka en kommentar