lördag 29 augusti 2009

Bulgursallad med kyckling och granatäpple.


Det var inte bara frukosten som vart färgglad, det vart mycket färger i middagen också. Åt en sådan god sallad när jag var i Stockholm senast, på ett kafé som hette Kapris, om jag inte missminner mej. God var den i alla fall och idag gjorde jag en liknande sallad.

Bulgursallad
bulgur kokt i grönsaksbuljong
russin
grillad kyckling
sallad
paprika
rödlök
persika
körsbärstomater, gula och röda
blandade nötter, hackade och rostade
granatäpple

Koka bulgurn enl förpackningen i grönsaksbuljong. Sista minuten, häll i lite russin. Hacka och skölj sallad och paprika. Lägg på en tallrik. Lägg på några skedar bulgur. Lägg på kycklingen och strö över resten av ingredienserna. Var försiktig med granatäpplet, det skvätter och jag har hört att fläckar på kläderna är rätt svårt att få bort. Ringa över en vinägrett och servera.

Mycket god sallad, glöm inte granatäpplet bara!! Inte nog med att det är gott, det är väldigt nyttigt också!

//Hanna

1 kommentar:

Sara sa...

Det är verkligen typiskt söndagar - städa, tvätta, träna :p