måndag 30 november 2009

Baconlindad järpar

På torsdag bär det av mot varmare breddgrader, äntligen!! =) Nu nu kör vi kyl/frystömmning. Idag vart det järpar till middag.

Baconlindade järpar
400g köttfärs
½ tsk salt
nymalen svartpeppar
1 msk kalvfond
1 ägg
1 frp bacon

Blanda ihop färsen med salt, peppar, kalvfond och ägg. Forma till 8 järpar, linda en baconskiva kring varje järp. Lägg med skarven neråt och kör i ugnen 20-30 min. Servera med matvete och tzatziki.

//Hanna

3 kommentarer:

Sanna sa...

Hej Hanna!
Hoppas allt är bra! Jag har nu flyttat bloggen till egen domän, titta gärna in! Just nu pågår min julkalender med tips på mat och lite olika tävlingar/utlottningar av roliga saker att ställa på julbordet :)

välkommen in!

Emmas Kök sa...

Järpar är ju gott och lite bacon runt om gör nog inte saken sämre :) Skall göra järpar nästa vecka tror jag :)

Hanna sa...

Sanna: Det ska jag absolut göra!!

Emma: Verkligen inte, det vart jättegott! =)