onsdag 25 november 2009

Super carbonara

Idag vart det pasta till middag, Super carbonara närmare bestämt. Hittade receptet på Tasteline, ett recept skapat av delfinalister i Årets hemmakock 2009. Pastan var god, Joel älskade den!

Super Carbonara
1 st gul lök
3,5 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 paket bacon
1 burk crème fraiche paprika & chili
2,5 dl matlagningsgrädde
12 st soltorkade tomater, (10 - 15 beroende på storlek)
100 gram parmiggiano reggiano
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
pasta

Hacka lök och fräs mjuk i en djup panna (typ wokpanna) tillsammans med olivoljan. Hacka paprikan och lägg ner i pannan och fortsätt fräsa med löken, pressa i vitlöken och fräs tills paprikan är mjuk. Rör ner vegebaconen i pannan och fortsätt fräsa. Tillsätt soltorkade tomater i pannan, strimlade i mindre bitar. Rör i drygt hälften av grädden och låt den koka in i fräset. Rör ner crème fraichen. Häll i resten av grädden och låt pastasåsen koka upp. Rör ner ca 11/2 dl riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen med pasta och toppa med riven parmesanost.

Det var första gången jag testade paprika- och chili creme fraichen, den var riktigt god. Kommer absolut att göra något med den framöver!

//Hanna

4 kommentarer:

Jord under naglarna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Paprika chili cremefraichen används väldigt flitigt här hemma, bland annat till tacopaj, kyckling gryta och som kall sås till grillat. Den funkar till nästan allt.

Anna sa...

Det där lät mkt godare än vanlig spagetti carbonara, är inte så jätteförtjust i det, men din variant låter riktigt god!! :)

Hanna sa...

Anonym: Kan tänka mej det! Den var väldigt god!

Anna: Den här varianten var riktigt god!