fredag 23 maj 2008

Åh vad gott!


Dagens middag vart riktigt lyckad. Pasta med kall tomatröra. Receptet hittade jag i Allt om mat, enda ändringen jag gjorde var att byta ut valnötterna som skulle vara i mot gröna oliver.

Snabb pastarätt med kall tomatröra
10 st soltorkade tomater i olja
3 st kvisttomater
10 st gröna oliver
1 liten rödlök
½ dl hackad persilja
3 msk olja från de soltorkade tomaterna
2 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla de soltorkade tomaterna och spara oljan. Tärna kvisttomaterna. Hacka oliverna, skala och hacka rödlöken. Blanda alla ingredienser till tomatröran. Smaka av med salt och peppar. Servera tomatröran till pastan med riven parmesanost.

Den här pastarätten rekommenderar jag verkligen, det var riktigt gott och gick snabbt att göra. Maten är färdig när pastan är färdigkokad. Jag kan tänka mej att det är gott att "hotta" upp röran med lite sambal olek. Fast jag skulle nog kunna ha sambal till de mesta! =)

Nu ska vi ta och fara ner på stan.
Hoppas ni får en trevlig kväll!
//Hanna



5 kommentarer:

Sara sa...

Det såg väldigt gott ut! Du kan inte tänka dej att hotta upp pastan med lite harissa, en tesked låter väl bekant?! ;)

M. sa...

det ser jättegott ut:) hoppas att filmen är/var bra:) ha det så bra:) kram!

Anonym sa...

Oj det där ser gott ut! Pasta och tomat tillsammans är verkligen super :)

Hanna sa...

Sara: =P Du förresten, hur länge håller en öpnna burk med harissa?

Molly: Jo då, filmen var helt okej!

Sofia: Mm, visst är det! Det var riktigt gott!

Sara sa...

Vi brukar förvara harissan i en plastburk med lock tillsammans med lite olivolja (för hållbarhetens skull), håller ca 2 veckor.