Man får passa på att göra mat som tar lite längre tid på helgen. Lasagne är en sån rätt som tar lite längre tid, eftersom jag vill att såsen ska få stå och puttra ett tag och eftersom den ska stå i ugnen rätt länge. Jag var lite sugen på en vegetarisk variant idag, men det vart med köttfärsfyllning ialla fall. Så här gjorde jag köttfärssåsen:
300g köttfärs
1 gul lök
1 stor morot
½ rotselleri
1 tetra krossade tomater
½ tetra passerade tomater
2 klyftor vitlök
sambal olek
persilja, gräslök
oregano, grillkrydda
örtsalt, peppar
Hacka löken, fräs tillsammans med färsen, salta och peppra. Skala och riv morot och rotselleri, blanda ner i färsen. Häll över krossade och passerade tomater. Pressa ner vilöken, i med en sked sambal olek. Krydda med persilja, gräslök, oregano och grillkrydda. Låt stå och puttra ett tag. Smaka av med salt och peppar.
Varva plattor, ostsås och köttfärs i en ugnsform. Toppa med riven ost. Tillaga i ugnen 40 min.
//Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar