tisdag 8 juli 2008

Bakad potatis med kycklingröraJag såg ett recept på matklubben på en kycklingröra till bakad potatis som lät så god att jag var tvungen att testa den på en gång. Dagens middag vart därför bakad potatis.

Bakad potatis med kycklingröra (4port)
4 st bakpotatisar
1 liten grillad kyckling
140 g bacon
1 avokado
1 päron
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk mango chutney
4 dl lätt creme fraiche
1-2 tsk curry
Salt, Peppar

Tärna kycklingköttet, avokadon, päronet, rödlöken och lägg i en bunke. Knaperstek baconet och låt rinna av på papper, vänd ner i kycklingröran. Blanda creme fraichen, mango chutneyn, vitlök, curry, salt och peppar. Blanda ner i kycklingröran. Baka potatisen i mikron typ 8 min, vänd potatisen efter halva tiden.

Röran vart supergod, alldeles i min smak. Funderar på att köpa något gott bröd och fylla med röran och sallad i morron och ha till lunch. Ska jag baka en potatis i morron på lunchen så hinner ju dom andra äta upp innan jag ens börjat.

//Hanna

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det där låter läskigt gott!! Nästan alla mina favoritingredienser (kyckling, avokado, mango chutney och curry) i en och samma röra! Måste provas! Fast tar jag nog ta räkor istället för bacon :)

Hanna sa...

Ja, det var precis det jag kände också! Och det vart supergott! Läste att det var någon som hade haft denna fyllning i en paj, det låter ju också spännande! Fast jag tror nog att röran är godast kall!

Anonym sa...

Vad gott det låter! Måste nog testa, var ett tag sedan jag åt bakad potatis.

Ella sa...

8=====3

Robin persson sa...

Riktigt gott! Rekommenderas starkt! :)