fredag 27 november 2009

Kyckling med citron och chili

Skönt med helg!! En italiensk kyckling vart det till middag idag, receptet hittade jag på alltommat.se . I receptet använde man en hel kyckling med vi använde oss av kycklingfiléer istället. Mycket gott vart det med både lite hetta och syrlighet! Så här gjorde vi till två portioner.

Kyckling med citron och chili
2 kycklingfiléer
0,5 st citron, saft och skal
1 st vitlöksklyfta
1 st färsk spansk pepparfrukt
1 msk akaciahonung
0,5 dl bladpersilja, finhackad
1 tsk kinesisk soja
2 tsk salt
sesamfrö
bladpersilja

Sätt ugnen på 200°. Dela kycklingen i ca 12 delar. Lägg ut dem och den skurna citronen på en plåt. Skär av det gula skalet på den halva citronen och strimla det. Pressa ur citronsaften. Blanda citronskal, citronsaft med finhackade vitlöksklyftor, finstrimlad pepparfrukt, honung, persilja och soja. Pensla kycklingen och citronbitarna med blandningen. Strö över salt, sesamfrö och hackad persilja. Ställ in kycklingen i ugnen ca 20-30 min, tills kycklingen är färdig. Servera med ris och wokade grönsaker.

I morron har vi fullt upp hela dagen. Börjar med en springtur med Sara klockan nio och sedan ska det hinnas med, apoteket, bolaget, coop, forex, lit, fjäl, mon och klockan sex ska vi till Jessica och Crippe. Vi hörs på söndag med andra ord! =)

//Hanna


4 kommentarer:

Nadja sa...

Mmm så gott det är med chili och citron på kyckling.

Boel sa...

Ser jättegott ut, och som du säger härligt med hetta och syra i kombination!

dietiststudenten sa...

Inte visste jag att du hade en matblogg hanna! Kul! Hoppas att allt är bra!

Hanna sa...

Nadja: Supergott!!

Boel: Det är det, den här kycklingen rekommenderar jag verkligen.

Joanna: Men hallå!! Allt bra med mej hoppas allt är bra med dej också! Nu ska jag spana in lite recept i din blogg!! =)