Den här grytan var egentligen planerad till gårdagens middag, så grytbitar hade jag tagit fram redan. Men när jag vaknade på söndagsmorgonen så var jag så sugen på stek att jag bestämde mig för att köra två långkok, varför inte när man ändå är på gång. Steken på spisen och grytan i ugnen!
Höstgryta
1 kg älgkött, grytbitar
2-3 msk vetemjöl
1 l köttbuljong
1 sk rödvinsvinäger
2 lagerblad
2 timjankvistar
2 selleristjälkar
4 grovhackade morötter
350g pärllök
Hetta upp matfett i en stekpanna. Vänd grytbitarna i mjölet och stek sedan. Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsgryta. Vispa ur stekpannan med buljongen och häll över köttet, blanda i lagerblad, rödvinsvinäger och timjan. Hacka selleri och morötter och lägg ner i grytan tillsammans med lök. Låt stå i ugnen 175grader ca en timme. Skala potatisar och tillsätt i grytan. Låt stå i ugnen 1 timme till.
I receptet skulle man alltså ha potatisen i grytan, jag valde att servera dom bredvid.
Ikväll ska jag iväg på Bodypump... var ett tag sedan jag var i väg på det, har blivit spinning eller löpning på måndagar. Gissar på en ordentlig träningsvärk i morron!
//Hanna
4 kommentarer:
Det är så gott med grytor, speciellt nu i denna mörka årstid
Nadja: Ja visst är det! Grytor och soppor!!
Mm, långkok eller stek på älg! Det är så gott!
Emma: Visst är det!! =)
Skicka en kommentar