söndag 19 april 2009

Kyckling med klyftpotatis och rödvinssås.

Hade rödvin kvar sedan förra helgen. Dagens middag fick bli kycklingfilé med kyftpotatis och rödvinssås.

Enkel rödvinsås
1 st morot
3 dl rödvin
3 dl vatten
2 msk soja
2 msk honung
½-1 tsk salt
1-2 krm peppar
2 msk smör
1½ msk maizenaredning (mörk)

Skala och skär moroten i mindre bitar. Koka i rödvin och vatten ca 10 minuter. Ta upp dem. Tillsätt soja och honung. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt smöret och vispa i maizenaredningen. Låt koka ca 1 minut.

Kycklingfiléerna kryddade jag med salt och peppar, stekte ett par minuter på varje sida och sedan fick de stå i ugnen 20 min tillsammans med potatisarna som jag kryddade med salt, peppar och rosmarin.

//Hanna

6 kommentarer:

Anonym sa...

jättegott med egengjord sås!! Den såg mörk & fin ut!

Minna sa...

Rödvinssåsen såg väldigt fin ut :). Jag tycker att både vitvin- och rödvinssås är supergott! Gillar din blogg för övrigt. Kika gärna in på min om du får lust!

Anonym sa...

Jättegod middag, hela familjen (2barn) gillade rätten, såsen dock bara för mig och min sambo. Såsen gav verkligen rätten ett lyft till något annat. Ett riktigt favorit recept from nu hos oss. Tack för en superblogg, kollar varje dag efter något gott att laga.

Hanna sa...

Kardemummagumman: Ja den vart verkligen mörk. Inte bara på kortet.

Minna: Ja, jag gillar också båda varianterna. Första gången jag testade att göra rödvinssås!

Anonym: Ååh vad kul! Vad glad jag blir!

Emma sa...

Ser jättegott ut! Jag älskar rödvinsås men jag har inte vågat mig på att testa det själv än. Men det låter ju inte alltför svårt...

Hanna sa...

Emma: Näe, den här varianten var väldigt enkel!