tisdag 7 april 2009

Enkel fiskgratäng med ajvar.

Köpte hem ett kilo alaska pollock när vi var iväg och storhandlade senast, så idag fick det bli fiskgratäng igen. Den här snabba enkla smaksattes med ajvar.

Fiskgratäng med ajvar
400g vit fiskfilé
2 1/2 dl mellangrädde
4 msk ajvar relish
1 msk tomatpuré
1 stor röd paprika
Olja eller flytande smör
Salt, peppar
1 1/2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.Tina fisken om den är frusen. Torka filéerna hjälpligt. Häll lite olivolja eller flytande margarin i en ugnsform. Salta filéerna en smula och lägg ned dem i formen. Dela paprikan i bitar och lägg ut runtom fisken i formen.Blanda grädde, ajvar relish och tomatpuré. Smaka av med salt & peppar. häll blandningen över fisk och paprikabitar.Strö sist över den rivna osten och sen in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

//Hanna

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ajvar är alltid gott som smaksättning! Ha en trevlig kväll!

KarinW sa...

Ajvar gillar jag men använder det för sällan, undra varför! Har precis pratat med en tjej som bor i Östersund om din fina blogg!
Ha det fint/KarinW

I Nadjas kök sa...

Ajvar Relish är supergott! Prova ta det på rostat bröd...mums!

Hanna sa...

Kryddburken: Ja visst är det!!

KarinW: Ja det håller jag med om, alldeles för sällan.. Vad kul. =)

Nadja: Det måste jag göra!

Anonym sa...

Vilken god fiskrätt, ajvar piffar upp det mesta. Även denna rätt god till hela familjen. Tack igen för en superblogg med många bra tips.