Idag vart det fiskgryta, en karibisk sådan. Hittade receptet på alltommat.se och modifierat en aning i vanlig ordning. Färgsatte med gurkmeja på slutet det var oaptitligt grått innan.
Karibisk fiskgryta
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
4 potatisar
1 burk kokosmjölk
3 dl fiskbuljong
1 röd chilifrukt
2 msk färsk ingefära
1 röd paprika
½ zucchini
400g alaska pollock
salt, peppar
gurkmeja
Hacka all lök och fräs den i olja i en gryta. Skala potatisen och skär den i bitar. Tillsätt potatis, kokosmjölk och buljong till grytan. Låt potatisen koka så att den är knappt färdig, 10-15 minuter. Skär squashen i strimlor, paprikan i bitar och champinjonerna i 1/4-delar. Ta bort kärnorna i chilifrukten och hacka den fint. Rör ner squash, paprika, champinjoner, chilifrukt och ingefära i grytan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Skär fisken i stora tärningar. Tillsätt fisken och låt den sjuda några minuter. Salta och peppra. Servera med en skiva bröd.
Nu blir det promenad med Sofie, det var längesedan!
//Hanna
2 kommentarer:
Älskar verkligen mat med cocosmjölk så den här grytan måste jag prova!!!
Veronica: Ja, jag rekommenderar den. Den var ännu godare idag faktiskt!
Skicka en kommentar