fredag 3 april 2009

Årets sill


Årets Sill 2009 är framtagen i samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurang Salt & Sill. I årets jury ingår bland andra: skådespelaren Peter Harryson, författaren Viveca Lärn, krögaren Ulf Wagner och Rolf Westerström, vd för Sjöräddningssällskapet.

De fyra sillinläggningarna, som juryn fick provsmaka, har tagits fram av köksmästarna på restaurang Salt & Sill. Två sorter var krämiga och två inläggningar klara. Den vinnande sillen vart Fänkålsdill och akvavit.

Juryns motivering
"En traditionellt nyskapande sillläggning med mycket attraktivt utseende, doft och smak. En sill som man inte tröttnar på – en redig sill.”

Den vinnande sillen ska nu produceras av Klädesholmen Seafood och börjar att säljas på Sveriges nationaldag, den 6:e juni.

Kommer ni att testa årets sill? Kanske blir en höjdare på midsommarbordet!?

//Hanna

1 kommentar:

Anonym sa...

Smaken låter onekligen spännande, jag har dock inte fått hem den på posten än men ska absolut provsmaka, jag är inte så himla förtjust i sill i övrigt men mannen däremot! :-) Ha en trevlig helg!