måndag 27 april 2009

Indisk falukorv.


Det är ganska lustigt, tillsätter vi t.ex. oliver och fetaost i en rätt så kallar vi den grekisk och tillsätter man curry så heter det indiskt. Hur indiskt är falukorv egentligen? =) Orginalreceptet (som fortfarande har en hel del likheter med våran variant ;) )hittade Joel på ett mjölkpaket för en massa år sedan. Det vart en stor favorit eftersom det var både snabbt och gott och vi åt den ofta. Nu var det dock längesedan.

Indisk falukorv
1 bit falukorv
2 stora morötter
1 röd lök
1 dl majs
1 créme fracihe
curry
1 burk krossade tomater
salt, peppar

Blanda créme fracihen med curry. Tänkte ju att jag skulle måtta men jag glömde det, men kanske två tsk. Ställ in den i kylen. Hetta upp olja i en panna. Skala och skiva morötterna, häll över i stekpannan. Hacka rödlöken, men inte för smått och tillsätt det. Skiva och skär korven i mindre bitar och låt det steka med i ett par minuter innan du tillsätter krossade tomater, curryfraiche och majs. Låt det puttra medan pastan koka. Smaka av med salt och peppar.

//Hanna

7 kommentarer:

Jessica sa...

Curry och korv passar ju super ihop. Låter riktigt gott och snabblagat, ska definitivt testa.

Växelhäxan från norrland sa...

Hejsan
Såg gott ut det där.
Du har blivit utmanad på min blogg

kardemummagumma sa...

låter spännande! :D Aldrig testat curry på korv faktist..

Carro sa...

Ohlala, lät spännande & gott

Hanna sa...

Jessica: Jaa visst gör det de!!

Växelhäxan: Spännande! =)

Kardemummagumman: Det är en bra mix!

Carro: Ja, jag gillar det!

Fridas kök sa...

En annorlunda kombination för mig, men eftersom jag älskar indisk mat ska jag absolut testa detta! Tack för receptet! :-)

Hanna sa...

Frida: Gör det, det är gott!