torsdag 9 april 2009

Älgfärsbiffar

Eftersom älgkött är ett magert kött brukar man blanda i annan färs för att inte biffarna ska bli torra. I det här receptet behövs inte det då man har både ägg och grädde.

Älgfärsbiffar
600 g älgfärs
2 ägg
3 msk grädde
1 msk potatismjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 tsk lökpulver
Grillkrydda efter egen smak

Blanda alla ingredienser till en smidig färs. Forma biffar efter valfri storlek. Stek på båda sidorna tills biffarna är genomstekta. Servera med stekt lök, kokt potatis, brunsås och lingonsylt.

Skönt det var att vara ledig idag, ännu skönare blir det i morron när jag kan ta sovmorgon också! Ikväll händer det inte så mycket, jag och Joel har en nytt tvspel så vi kommer nog sitta i soffan och nörda!

//Hanna

2 kommentarer:

Filibabba sa...

ser gott ut! :D

Hanna sa...

Filibabba: Vart mycket gott!