tisdag 28 april 2009

Hedvigsoppa

Idag var en grådag. Perfekt för soppa! Vem Hedvig är vet jag inte, men hon måste ha bra smak för det här var en mycket god och matig soppa! Så här gjorde jag Hedvigsoppan.

Hedvigsoppa
250 g köttfärs
1 gul lök
1 gul paprika
1/4 vitkålshuvud
2 morötter
1 burk krossade tomater
1 buljongtärning
5 dl vatten
½ dl chilisås
2 vitlöksklyftor
Salt, Svartpeppar

Hacka löken. Strimla paprika. Strimla vitkålen.Riv morötterna i grova strimlor. Bryn köttfärs och lök, krydda med salt och peppar. Lägg över detta i en gryta. Häll på vatten, buljongtärning och krossade tomater och chilisås. Låt detta koka upp. Tillsätt nu övriga ingredienser och pressa i vitlöken. Koka upp igen och låt alltsammans puttra på låg värme ca 10 min. Smaka av om det behövs mer krydda.

//Hanna

6 kommentarer:

Emma sa...

Jag har testat din och Joels Tacopaj nu i kväll, (den med creme fraiche på toppen) så jäkla god den var! Ska ta och blogga om den senare men ville bara säga att det var supergott!!

Trevlig kväll!

Anonym sa...

Såna där soppor är goda! Jag gör en likande variant, men här hemma heter den Cowboysoppa och så gör jag alltid klimp till! :-) Ungarna fullkomligt älskar den! Ha en trevlig kväll!

Jessica sa...

Mums, soppa är toppen, men det görs här hemma lite för sällan. Hedvigsoppan låter riktigt god.

Anonym sa...

Jag har redan antagit utmaningen! :)

Hanna sa...

Emma: Ja visst är den god! =)

Kryddburken: Det var en mycket god soppa!

Jessica: Jag försöker att äta soppa en gång i veckan, men det lyckas jag inte riktigt med. =)

Kardemummagumman: Meh! Det hade jag missat!!

KarinW sa...

Jag älskar sån soppa men har inte gjort precis som du. jag har ett vitkålshuvud som ligger och väntar så blir det ruggigt i helgen så testar jag din soppa.
Ha en bra Valgorg Hanna/ Karin