Kai phat priwan waan, 4 port.
225 g skivad ananas på burk, dela varje skiva i 4 delar, spara lagen
1½ msk ketchup
2½ tsk fisksås
1 msk strösocker
2 msk olja
2 stora kycklingfiléer
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 morot, skivad
1 stor gul lök, dela i klyftor
½ röd paprika, hacka i större bitar
½ gurka, halvera på längden och skiva
1 tomat, halvera och skiva
Blanda ananaslagen med ketchupen, fisksåsen och sockret, rör om till det är slätt. Hetta upp olivoljan i woken och stek kycklingen, salta och peppra. När kycklingen är färdig, ta upp den och låt rinna av på hushållspapper.
Woka vitlöken tills den blivit lätt ljusbrun, tillsätt morot, lök och paprika, woka under omrörning i 2-3 minuter. Tillsätt sedan gurka, tomat, ananas och såsen och rör om i ytterligare 1 minut. Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Lägg tillbaka kycklingen i woken, och låt det värmas upp.
Servera med ris och garnera gärna med några korianderblad. Vi hade kvar av hoisinsåsen från igår och den passade alldeles utmärkt till!
Nu ska jag kika vad Jamie Oliver tänkte bjuda på ikväll.
//Hanna
söndag 6 januari 2008
Kyckling med sötsur sås.
Idag invigde jag wokpannan och den thailändska kokboken. Testade att laga Muu phat priwan waan, fläsk med sötsursås. Men jag bytte ut fläsket mot kyckling och då tror jag att det istället heter Kai phat priwan waan. Så här tillagade man det (med några små justeringar av mej):
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Smaskigt! :-)
Smaskigt! :-)
Det såg ju riktigt gott ut det där...
kram/Modern
Skicka en kommentar