onsdag 16 januari 2008

Thaifrikadeller.



Idag vart det thaifrikadeller till middag! Det är kul att testa nya saker, frikadeller har jag varken ätit eller tillagat förrut.


Thaifrikadeller
500g köttfärs
2 msk fiskolja
4 msk thaisweetchili
2 pressade vitlöksklyftor
2 bukar färdig grytbas Grön curry, med bambuskott.
minimajs
vattenkastanjer
nudlar

Blanda i hop köttfärsen med fiskolja, sweetchili och vitlök. Rulla till små köttbullar, låt dom sjuda i vatten i ca 4min. Häll bort vattnet. Koka upp grytbasen tillsammans med minimajsen och vattenkastanjen. Servera med nudlar!

//Hanna



2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där såg spännande ut! Jag gillar thai smaker. Jag har inte heller ätit frikadeller, men är väldigt nyfiken på det.

Hanna sa...

Det var riktigt goda frikadeller och dom var nästan ännu godare i matdosan dagen efter!