Så där, då har vi käkat middag. Tog ett kort på soppan, men.... den gjorde sej inte så bra på kort. Receptet var för två portioner så jag dubblade det så att det skulle räcka till lunchen i morron, men jag tror inte att jag hade behövt göra det.
Mexikansk majssoppa
1 burk majskorn (340g)
2 msk olivolja
en nypa flingsalt med chilismak
svarpeppar
5 dl vatten
hönsbuljong
1 dl lättcréme fraiche
2-3 tsk tacokrydda
Häll av spaden från majsen och låt den torka på hushållspapper, blanda den sedan med olivoljan, salt och peppar. Stek den sedan i en het och torr stekpanna tills majsen poppar och får mörkbrun färg. Lägg över i en kastrull, tillsätt vatten, buljong, créme fraiche och tacokrydda. Koka upp och mixa till en slätsoppa med stavmixer.
Soppan skulle serveras med quesadillas... men vi körde på bördet som jag bakade tidigare idag.
//Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar