Vi köpte en frp rökt kalkon för ett tag sedan som jag öppnade och sedan glömde jag alldeles bort den. Tänkte att jag skulle göra något med rökt kalkon till middag innan den vart gammal. Hittade ett recept på minestronepasta på alltommat.se så här vart det efter några små ändringar.
Pastasås med rotfrukter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
20-30 skivor rökt kalkon
1 hönsbuljongstärning
6 dl vatten
1 msk tomatpuré
2-3 msk chilisås
chiligrillkrydda
basilika
½ frp mager riven ost
salt, peppar
Hacka och tärna alla grönsakerna och fräs dom i olivolja i 4-5 minuter. Strimla kalkonen och låt den fräsa med ett tag. Häll i vatten, smula ner buljongtärning, i med tomatpuré och chilisås. Krydda med chiligrillkrydda. Låt det puttra i ca 10 min. Blanda sedan ner basilika och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Nu är det desperate!
//Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar