Vilken tur att Joel och hans jobbarkompisar skulle beställa kinamat i kväll, då kunde jag göra en linsgryta. Det vart en indisk gryta och den vart supergod!
Indisk linsgryta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
½ tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
½ tsk malen koriander
2 msk mangochutney
torkad chili
1 burk krossade tomater
1 kanelstång
1-2 dl vatten
russin
chiliflingsalt, peppar
Hetta upp olja i en kastrull. Hacka lök och vitlök riv moroten och fräs i olja tillsammans med kryddorna tills löken är glansig. Häll i krossade tomater, linser, kanelstång, russin och mangochutney. Låt allt sammans koka i 20-30 minuter, du kan behöva hälla i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
I morron är det min tur att ha med fredagsfika på jobbet, så jag ska bara muffins i kväll. Bloggar om det senare!
//Hanna
Indisk linsgryta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
½ tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
½ tsk malen koriander
2 msk mangochutney
torkad chili
1 burk krossade tomater
1 kanelstång
1-2 dl vatten
russin
chiliflingsalt, peppar
Hetta upp olja i en kastrull. Hacka lök och vitlök riv moroten och fräs i olja tillsammans med kryddorna tills löken är glansig. Häll i krossade tomater, linser, kanelstång, russin och mangochutney. Låt allt sammans koka i 20-30 minuter, du kan behöva hälla i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
I morron är det min tur att ha med fredagsfika på jobbet, så jag ska bara muffins i kväll. Bloggar om det senare!
//Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar