fredag 4 april 2008

Citronkaka


Det vart citronkaka till fredagsfikat idag, jag hittade ett recept på en kladdig citronkaka på Salt&Peppar som jag tyckte lät spännande. Serverades med hallon och en klick grädde.

Kladdig citronkaka
150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1,5 dl vetemjöl

Sätt på ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och strösocker. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Blanda ner tillsammans med ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker och smör. Vispa. Vänd sedan i vetemjölet. Häll ner smeten i en smörad och ströad form – helst med avtagbar kant. Grädda ca 35 minuter i mitten av ugnen.

Snart kommer Jessica och Crippe, vi ska käka pastasallad och vitlöksbröd. Sedan far Crippe till fjällen och kvar blir jag och Jessica och en pava vin ;) (Joel är i fjällen med sina grabbar)
//Hanna

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad spännande med en kladdig citronkaka! Annars är man ju van att kladdiga kakor har choklad i sig. Hur smakade den?

J sa...

Gott det ser ut! Citron är en favorit i söta saker... mumma!

Hanna sa...

Emma: Den vart riktigt god, men det är nog viktigt att man har färska frukter eller bär till så att det bryter av lite.

J: mm... visst är det!