lördag 19 april 2008
Thailändsk gurksallad
Thailändsk gurksallad
1 gurka
2 schalottenlökar
1/2 röd chilipeppar
Lag av:1/2 dl hett vatten
1 msk honung
1 tsk salt
3 msk risvinäger
Börja med lagen. Blanda hett vatten med socker och salt i en skål, rör om så att sockret löser sig ordentligt. Häll i risvinäger. Ställ åt sidan. Dela gurkan mitt itu. Gröp ur kärnhuset med en liten sked. Skär gurkan i halvmånar och lägg ned i lagen. Skala och finhacka schalottenlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ned lök och chili i gurkan. Låt dra i kylskåp minst en timma innan servering. Håller ca 2 veckor i kylskåp.
Om jag gör den här gurksalladen igen så kommer jag nog att minska lite på saltet då jag tyckte att den var lite för salt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar