onsdag 16 september 2009

Rotsaksgratäng och kassler.

Höst betyder ju inte bara gula löv och mörkare på kvällen, det betyder också mera grytor, gratänger och soppor! Idag åt vi rotsaksgratäng och kassler till middag, det är gott!

Rotsaksgratäng
5 potatisar
2 morötter
½ rotselleri, typ 200g
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
1 tsk salt
1 tsk oregano
vitpeppar
svartpeppar
1 frp milda extra

Skala och skiva rotsakerna tunt. Koka i vatten med lite grönsaksfond, ca 5 min. Häll av vattnet, blanda rotsakerna försiktigt med hackad vitlök, strimlad purjolök kryddor och hälften av osten. Häll över grädden, strö över osten och tillaga i ugnen 225 grader ca 30 min.

//Hanna

4 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Mmm, ser så gott ut, rotsaksgratäng åker nog in på nästa matsedel.

Ha en bra dag!

dennisMat sa...

Ser gott ut. Rotfrukter är grymt

Hanna sa...

Hallon och blåbär: Låter som en bra idé =)

Dennis: Eller hur!

Veronika sa...

Mums! :)