måndag 28 september 2009

Älgfärsbiff med lingoncoleslaw


Igår vart jag bjuden på middag hemma hos pappa, därför vart biffarna idag istället. Receptet fanns i senaste Lagalätt, där åt de det som burgare på rostat bröd med svamp, vi åt det med klyftpotatis istället.

Älgfärsbiffar
1 kruka timjan
500g älgfärs
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Lingoncoleslaw
200g vitkål
1½ dl lätt créme fraiche
½ dl lättmajonäs
½ dl lingon
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
vitpeppar, svartpeppar

Plocka och finhacka timjanen. Blanda timjan, ägg, senap salt och peppar i en bunke till slät färs. Forma färsen till biffar, stek på vardera sida ca 4 min.

Ansa och strimla vitkålen tunt. Blanda med resten av ingredienserna.

//Hanna

3 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Älgfärs är man ju inte direkt bortskämd med :)
Det ser gott ut med lingoncoleslaw.

Ha en fin höstdag.

Sara sa...

Hannapanna om du har börjat med springturer så hör av dig:) Jag är frisk nu och i världens sämsta konditions skick!

Hanna sa...

Helena: Sambons bror och en god vän till oss är jägare så vi har turen att få älgfärs lite då och då! =) Lingoncloeslawn var mycket god!!

Sara: Jag ringer dig något!!