torsdag 17 september 2009

Korvgryta med ajvar.

Det här är typsik Joel-mat! Han satt och mm:ade så man skulle kunna tro att det var värsta lyxmaten han åt! =) Joel fixade grönsakerna, visst gjorde han fint!! =D

Korvgryta med ajvar
400g falukorv
1 gul lök
½-1 dl majs
margarin till stekning
1-2 msk vetemjöl
1½ dl ajvar
1½ dl vatten
2 dl lätt créme fraiche
sambal olek
salt, peppar

Strimla falukorv och hacka löken. Stek i margarinet, strö över vetemjöl och blanda om ordentligt. Tillsätta ajvar, vatten, fraiche och majs. Låt det puttra ett par minuter. Smaka av med sambal, salt och peppar.

Imorron är det fredag och vi drar iväg till stugan i Huså för att fjällvandra och fiska lite. Blir jag, Joel, mamma, Örjan och hundarna... Niklas och Sara skulle också med men dom har blivit så förkylda. =(

//Hanna


3 kommentarer:

dennisMat sa...

Ajvar är gott som smaksättning i mat. Till korvgryta kan jag tänka mig att det passar perfekt. Ser gott ut!

Birgitta Höglund's Mat sa...

Falukorv och Paprika funkar fint ihop. Ja det förstås, falukorv funkar fint till det mesta. Om det är bra kvalitet med hög kötthalt.
Där är jag noga :)

Hallon & Blåbär sa...

Det där är nog inte bara Joel mat, det där skulle definitivt gå hem här också. Mums!