söndag 9 november 2008

Varm getost med honungsvinägrett och tomatsalsa!



Middagen vart lyckad i går! God mat och trevligt sällskap! Huvudvärken gick inte över, men det vart bättre i alla fall. Här kommer receptet på förrätten, hittade den i kokboken 30 menyer från Allt om Mat.

Varm getost med honungsvinägrett och tomatsalsa
1 rulle getost, 150g
1 ägg
ströbröd

Honungsvinägretten
2 msk flytande honung
½ msk balsamvinäger
½ msk pressad lime
2 krm salt
½ dl olivolja
3/4 dl hackad koriander.

Tomatsalsa
2 tomater
2 krm salt
½ krm nymald svartpeppar
2 msk hackad basilika

Honungsvinägrett: Rör honung, vinäger, lime och salt tills saltet löst sej. Vispa ner olja och hackad koriander.
Tomatsalsa: Klyv och kärna ur tomaterna. Skär dem i fina tärningar och blanda med salt, peppar och basilika.
Skär osten i höga bitar. Pensla ändarna med ägg, doppa i ströbröd och smörstek en halv minut på varje sida. Servera med vinägretten, salsan, ruccola och tunnbrödchips!

Förrätten vart helt klart godast! Mmmm.... önskar att det fanns kvar lite idag. Honungsvinägretten gjorde sej så bra till osten.

//Hanna

2 kommentarer:

Anonym sa...

getost är ju så gott! är lite smågrinig vöe ratt manvän inte tycker om, haha. blir mozarella med honom istället ;-)

Hanna sa...

Carolina: Visst är det gott!! Det är lite trist när man inte gillar samma saker. Nu när Joel är borta ska jag passa på att äta sånt han inte gillar!