tisdag 24 juni 2008

Pangasius med ljummen matvete och kall sås.

Idag vart det stekt pangasiusfiléer med en ljummen matvetesallad och en kall sås med soltorkade tomater till middag. Det gick snabbt och var enkelt att göra och vart riktigt gott. Det här behövdes till våran middag:

4 pangasiusfiléer
4 port matvete
1 gul paprika
1 purjolök
½ påse ruccola
2 dl lätt créme fraiche
½ burk soltorkade tomater i olja + lite av oljan.
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Börja sätta i gång matvetet. Gör därefter en sås av créme fraichen som du blandar med hackade soltorkade tomater, två pressade vitlöksklyftor, lite olja från tomaterna och salt och peppar. Ställ sedan in den i kylen. Hetta upp olja i en panna och krydda filéerna och låt fisken stekas medan du hackar paprika och purjolök. När matvetet är färdigt blandar du ner grönsakerna ovh ruccolan. Ungefär nu borde även fisken vara färdig. Duka bordet och vóila, 20 minuter senare är maten färdig!

Nu ska jag iväg och köpa blommor till fiskarna på jobbet.
//Hanna

3 kommentarer:

M. sa...

ser gott ut det där:) kul att du är tillbaka med bloggandet:) har saknat dina inlägg :P ha en fortsatt bra kväll:)

Sara sa...

Pangasius är en fisk jag verkligen gillar, vi äter den relativt ofta här hemma! Fast den har konkurrens av laxen, det ska jag villigt erkänna!Men ibland behöver man variera sej! Maten ser jättegod ut!

Hanna sa...

Molly: Vad kul att du tycker det! =)

Sara: Ja visst är det en god fisk! Vad kul att du tycker det ser gott ut!