torsdag 26 juni 2008

Ostar


Idag for jag hem till brorsan efter jobbet och åt middag, makaroner och köttbullar. Därefter for vi på Exponorr. Mamma brukar jobbar där och har fribiljetter så jag brukar gå en sväng varje år mest för att få smaka på alla ostar och korvar och andra smakprover! Varje år kommer jag hem med ost och strumpor. I år vart det en ostpåse från Skärvången och jag fick med mej en Camembert, en Blåädel (blåmögel inuti och grönmögel utanpå) och en otroligt god grönmögelost som heter Ädla. Förrutom dom årliga ostarna och strumporna så köpte jag även en hårinpackning med olivolja och citrus som luktade supergott!

Nu när jag kom hem låg LagaLätt och väntade på mej! =) Det är nog min favoritmattidning av dom jag prenumerar på. Roligt i det här nummret hade de med ett matkryss!!! Har jag inte ärvt min morfars tomatodlartalanger så har jag ialla fall ärvt hans intresse för korsord! Och ett korsord om mat, kan det blir bättre?

Nu ska jag kryssa lite.
//Hanna

4 kommentarer:

M. sa...

åh, jag älskar deras ostar! jag är alltid frammeoch provsmakar och köper deras ostar så fort de är på någon marknad:P vilken är din favorit? kanske är svårt att hitta en favorit när alla är så goda ;) ha en underbar dag!

Anonym sa...

Åh, vad gott. Har aldrig smakat deras ostar, men ost är alltid gott :) Hur ska du äta dem?

Hanna sa...

Molly: Ja visst är dom goda!!! Jag tror att ädlaosten är min favorit! Vilken är din?

Emma: Ost är alltid gott! =) För ett par år sedan åt jag knapp fetaost och nu vill jag testa alla ostar! Jag vet faktiskt inte hur jag ska äta dom, men jag tror att jag ska göra någon pastasås av ädlaosten, försäljaren rekommenderade den i matlagningen, han sa att den fick en enkel makarontallrik att smaka gudomligt!

M. sa...

jag tror att jag också gillar ädelosten bäst:) som du skrev till emma, den passar bra i matlagning:) ha en underbar dag:)