For ner på stan direkt efter jobbet och kom därför hem senare och hungrigare än vanligt! Den här tonfiskwoken var perfekt till middag, tog inte mer än 10-15 min att få maten på bordet. Överaskande gott var det också, även om det kanske inte ser ut så på bilden! =) Receptet kommer från ica.se Orientalisk tonfiskwok
1 purjolök
1 grön paprika
2 morötter
1 msk olja gärna sesamolja
2 burkar tonfisk i vatten á 185 g
1/2 burk majskorn
1 vitlöksklyfta
2 msk ostronsås
1 krm kajennpeppar
2 msk farin
1 msk sesamfrön
2 pkt nudlar
Skölj och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla morötterna. Hetta upp olja, gärna sesamolja, i en wok eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna under omrörning några minuter. Låt tonfisken rinna av. Blanda tonfisken med majs i woken eller stekpannan. Pressa i vitlök och tillsätt ostronsås. Krydda med salt, kajennpeppar, farin. Strö över sesamfrön.
//Hanna
Skölj och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla morötterna. Hetta upp olja, gärna sesamolja, i en wok eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna under omrörning några minuter. Låt tonfisken rinna av. Blanda tonfisken med majs i woken eller stekpannan. Pressa i vitlök och tillsätt ostronsås. Krydda med salt, kajennpeppar, farin. Strö över sesamfrön.
//Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar