torsdag 18 mars 2010

Orientalisk tonfiskwok

For ner på stan direkt efter jobbet och kom därför hem senare och hungrigare än vanligt! Den här tonfiskwoken var perfekt till middag, tog inte mer än 10-15 min att få maten på bordet. Överaskande gott var det också, även om det kanske inte ser ut så på bilden! =) Receptet kommer från ica.se

Orientalisk tonfiskwok
1 purjolök
1 grön paprika
2 morötter
1 msk olja gärna sesamolja
2 burkar tonfisk i vatten á 185 g
1/2 burk majskorn
1 vitlöksklyfta
2 msk ostronsås
1 krm kajennpeppar
2 msk farin
1 msk sesamfrön
2 pkt nudlar

Skölj och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla morötterna. Hetta upp olja, gärna sesamolja, i en wok eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna under omrörning några minuter. Låt tonfisken rinna av. Blanda tonfisken med majs i woken eller stekpannan. Pressa i vitlök och tillsätt ostronsås. Krydda med salt, kajennpeppar, farin. Strö över sesamfrön.

//Hanna

Inga kommentarer: