måndag 1 mars 2010

Blåbär- och hallonmuffins.

Har lovat en av mina kollegor att lägga ut det här receptet på muffins, så här kommer det! =) Istället för socker så använder man farinsocker, blir mycket gott!

Blåbär- och hallonmuffins
125 g smör eller margarin
2,5 dl farinsocker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller tinade blåbär och hallon.

Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt. Rör smör och socker till en jämn smet med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte kör för länge. Vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann. Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200 grader.

Smeten räcker till en muffinsplåt, men vill man ha riktigt stora kafémuffins så bör man dubbla receptet!

//Hanna

2 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Muffins är aldrig fel, kan även tänka mig att det blir riktigt smarr med farinsocker i ist för strösocker.

Hanna sa...

Hallon och blåbär: Det vart riktigt gott!