tisdag 2 mars 2010

Goda kycklinggrytan

Idag testade jag ett recept på kycklinggryta som jag spanat in på tasteline. Mycket mycket gott!!! Jag halverade receptet (förutom såsen) och det räcker gott och väl till 4 port hemma hos oss. Jag bytte även ut de svarta oliverna mot gröna. Här kommer orginalreceptet.

Goda kycklinggrytan
4 kycklingfiléer
salt, peppar
1 tsk paprikapulver
2 gula lökar i tunna klyftor
2 paprikor i strimlor, gärna 1 gul och 1 orange
1 squash i halvmånar
½ purjo i grova strimlor
4 dl köttbuljong
ca 1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
1-2 dl grädde
lite maizena redning
svarta oliver

Dela filéerna i mindre bitar. Bryn dem och krydda med salt, peppar samt paprika. Lägg över allt i en gryta. Fräs grönsakerna och lägg i grytan. Späd med buljong. Låt det puttra ett par minuter. Smaka av med sambal, tomatpuré, balsamvinäger och ev mer kryddor. Låt det puttra ytterligare ett par minuter. Vispa ihop en redning på potatismjöl och grädde. Eller häll grädden direkt i grytan och Maizenaredning därpå. Koka samman tills såsen tjocknar lite. Rör ner oliver.

//Hanna

1 kommentar:

Helena Ljunggren sa...

Kycklinggrytor av alla dess slag = mums :)