fredag 26 mars 2010

Cordon bleu

Jag förstår inte varför vi inte äter potatismos oftare. Hemmagjord potatismos är ju såå gott! Till fredagsmiddag vart det, förutom potatismosen, Cordon Bleu.

Cordon Bleu
4 lövbiffar
8 skivor god och smakrik ost
4 skivor rökt skinka
Jonnys senap
salt, peppar
1 ägg
mjöl
ströbröd

Lägg ut lövbiffarna, salta och peppra. Bred senap över halva, lägg på en ostskiva, en skinkskiva och en ostskiva igen. Vik över andra halva. Vänd i mjöl, i ägg och sedan i ströbröd. Stek 5-6 minuter på vardera sida, ha inte för hög värme. Servera med potatismos och grönsaker.

I morron är det teamutmaning på jobbet, ska bli superskoj! Vet inte vad det är för typ av tävlingar ännu det visar sig i morron. Vi samlas klockan tolv, tävlar och lunchar ute. Mellan fyra och sex är det dusch och bastu, sedan är det middag och fest. Ska bli riktigt roligt! Och vi ska spöa de andra teamen! =)

Trevlig helg gott folk!
//Hanna

7 kommentarer:

tora sa...

Det här var min favoriträtt när jag var liten, men nu var det tok för längesen jag åt det. Tack för iden!

Hoppas du får en mysig fredagskväll :)

Anonym sa...

Tack för att du påminner om denna klassiker! Oj så gott alltså, vilken kanonmiddag en fredagkväll! Ha en trevlig helg!

Mian sa...

Jag tror faktiskt att jag skulle kunna leva resten av livet på enbart potatismos!

Växelhäxan från norrland sa...

Gott, gott och pricken över i:et är ju jonnys senap, super god är den ju..
Brukar ibland blanda i desserostar i potmosen om man vill ha den lite lyxigare, tex när man ska göra plankstek, sååå gott.
Trevlig helg

Frida sa...

Potatismos och ketchup är faktiskt riktigt gott :) Mm... Kött med god ost, mumsens! Kom att tänka på färsbiffar fyllda med gorgonzola... mums :)

Hallon & Blåbär sa...

Cordon blue är ju bara så himla gott och hemmagjort potatismos är ju svårslaget.

Hoppas du har en toppenkväll!

Therese - Pyssel och Design sa...

Åh vad det såg gott ut. Kan bara hålla med, potatismos är riktigt gott och tämligen underskattat.