fredag 20 februari 2009

Kycklingspett med jambalayaris


Får du som jag Allt om mats nyhetsbrev så känner du nog igen den här kycklingen! Recept på den kom nu i veckan och den föll mej i smaken. Receptet var för åtta personer, här är det för två.

Kycklingspett med jambalayaris
1 stor kycklingfilé
2 st paprikor, röda och gröna
1 msk rapsolja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar, nymald

Jambalayaris
1 gul lök
1 grön pepparfrukter
1 chorizo
1,5 dl ris, långkornigt
1 msk rapsolja
½-1 burk tomater
1½ dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 liten burk majs
salt

Skär kycklingen i kuber ca 2 x 2 cm. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Varva kyckling och paprika på grillspett. Blanda oljan med spiskummin, salt och peppar. Pensla spetten med blandningen. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka pepparfrukterna. Skär korven i små bitar. Fräs lök, pepparfrukt, korv och ris i oljan. Häll över de krossade tomaterna och vattnet. Smula i buljongtärningar och tillsätt salt. Låt koka under lock ca 20 min. Blanda i den avrunna majsen. Grilla spetten runt om på utegrill eller i grillpanna 8–10 min. Servera spetten med jambalayariset och sallad.

Gott vart det!! Nu far jag till mamma!
//Hanna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad gott det låter med jambalayaris!! :-)

Hanna sa...

Kalasgott: Ja, det var riktigt gott!