torsdag 8 januari 2009

Mustig köttfärssoppa.

Idag vart det soppa till middag. En restsoppa skulle man kunna säga, när jag gjorde köttfärspajen så stekte jag 500g köttfärs och frös in hälften, den åkte fram nu. Dessutom hade vi över kokta potatisar sedan igår och tomajuice sedan pastasåsen häromdagen. Så här vart soppan.

Mustig köttfärssoppa
1 gul lök
3-4 kokta potatisar
3 morötter
3 buljongtärningar
12 dl vatten
3 dl tomatjuice
1½ tsk salt
1 msk paprikapulver
½ krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
200 g stek köttfärs.

Hacka lök och riv morötterna grovt, fräs i lite olja i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomatjuice och kryddorn och låt sjuda 10 minuter. Blanda i färs och skivad potatis. Låt allt koka upp. Servera med en god macka!

Har man inte färdig kokt potatis så fräser man med råa skivor från början och kokar lite längre. Istället för tomatjuice går det självklart att använda tomatpuré.

//Hanna

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har du ätit soppa den här veckan iallafall och det lät som en himla god soppa också! Köttfärssoppa var alltid min favoritsoppa i skolan tillsammans med ärtsoppa (vilket jag åt igår)! Nu tar jag nog gulashsoppa hem första priset men jag skulle inte tacka nej till din soppa heller :)

Anonym sa...

Åh så gott med köttfärssoppa! Soppor såhär års passar mig som handen i handsken! :-) Mums!

Hanna sa...

Anna: Ja, jag kände att det var på tiden! =)

Jennie: Ja, det gör ju det. På sommaren blir sopporna utbytt mot sallader, ialla fall hemma hos mej!