I senaste nummret av Allt om mat var det en liten frukostspecial, å jag som älskar frukost!! Där hade dom bl.a. dom här rostade nötterna. Dom vart goda och gick snabbt att göra.
Honungs- och citronrostade nötter
2 dl nötter, t ex sötmandel, hasselnötter, pijenötter
2 msk solros- eller pumpafrön
2 msk sesamfrön
1 msk rapsolja
2 msk flytande honung
1 msk pressad citron
Rosta nötterna under omrörning i en stekpanna tills de har fått färg. Tillsätt fröna. Ringla över olja och honung. Sjud under omrörning ca 1 min. Häll över citronsaft. Blanda och låt kallna.
//Hanna
Honungs- och citronrostade nötter
2 dl nötter, t ex sötmandel, hasselnötter, pijenötter
2 msk solros- eller pumpafrön
2 msk sesamfrön
1 msk rapsolja
2 msk flytande honung
1 msk pressad citron
Rosta nötterna under omrörning i en stekpanna tills de har fått färg. Tillsätt fröna. Ringla över olja och honung. Sjud under omrörning ca 1 min. Häll över citronsaft. Blanda och låt kallna.
//Hanna
2 kommentarer:
åh, den tidningen måste jag köpa! frukost är det absolut bästa på hela dagen! :)
keson var god, men lite skumt kändes det när man tuggade ;)
Skicka en kommentar