måndag 4 januari 2010

Leilas hot quesadillas

Vi hade några krav på nyårsmiddagen. Den skulle vara god, (såklart!) med få moment och enkel att göra till många i ett litet kök i en fjällstuga. Det vart ingen röd tråd genom våran nyårsmeny, men det vart tre goda rätter. Mexikanskt till förrätt: Quesadillas med majsalsa. Pasta till huvudrätt: Tagliatelle med fläskfilésås. Och en sommarefterrätt: Sommarfavorit. Först ut kommer receptet på förrätten.

Leilas hot quesadillas
4 st stora tortillabröd
100 g pizzamozzarella
0.5 pkt stark salami
0.5 kruka färsk oregano
0.5 st mild, röd chili
flingsalt
svartpeppar från kvarn
olivolja till stekning

Lägg ut två av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och salami ovanpå. Hacka oregano och chili, strö över och krydda med svartpeppar. Lägg de andra två bröden ovanpå som ett lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet. Stek i cirka en minut på varje sida i en het panna. Dela dem i 8 delar och servera direkt.

//Hanna

5 kommentarer:

I Nadjas kök sa...

Oj det här är något helt i min smak, smaskigt gott!

annette sa...

ja det där e verkligen gott!! man kan ju ha i precis vad som helst egentligen *L*

GOD FORTSÄTTNING PÅ ÅR 2010!!

Hallon & Blåbär sa...

Åh, det där lät verkligen mumsigt.

Växelhäxan från norrland sa...

Såg smaskigt ut, väntar med spänning på efterrätten

Hanna sa...

Nadja: Det var riktigt gott, både quesadillasen och majssalsan!

Annette: Eller hur!? Superbra! =)

Hallon och blåbär: Det var det!

Växelhäxan: Det tog lite tid men nu är den upplagd!