söndag 9 november 2008

Apelsinmarinerad lax




Huvudrätten vart en supergod apelsinmarinerad lax som serverades med kokt potatis, rhode islandsås och en sallad. Även detta recept hittade jag 30 menyer.

Apelsinmarinerad lax
4 laxfiléer
salt, peppar
skal och saft av 1 apelsin
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk pepparfrukt
2 msk grovhackad koriander
1 dl olivolja
3 msk vitt vin
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tvätta apelsinen väl och skär tunt av det yttersta gula skalet med potatisskalare. Pressa apelsinen. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Dela kärna ur och strimla pepparfrukten. Grovhacka koriandern. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Salta och peppra fisken. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxbitarna till de är nätt och jämt genomstekta, ca 4 min på varje sida. Lägg dem därefter på ett fat med kanter och häll över marinaden. Ställ fisken att svalna, täck med plastfilm och marinera i kylen, 2-4 timmar, gärna över natten.

//Hanna

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter underbart gott! Vilken festmåltid :)

Hanna sa...

Anna: Mmm, det var lyckat!

M. sa...

åh, vad gott det ser ut :)
hoppas att allt är bra med dig:) har ni snö i östersund?
ha en fortsatt bra dag!:)
kram

Hanna sa...

Molly: Har snöat ett par gånger, men inget som håller sej kvar! Ska bli skönt när snön kommer, det blir som ljusare då! Kram