söndag 19 oktober 2008

Hannas longhorn chili.


När jag och mamma semestrade i somras så köpte jag en kokbok med texmex-recept. Idag var det dags att testa ett av recepten, eftersom det vart en hel del ändringar så kallar jag den för Hannas. Bland annat så skulle det vara både svarta och vita bönor i och serveras utan ris, men Joel tycker ju inte om bönor. Det vart en rejäl gryta som räcker till 8-10 portioner.

Hannas longhorn chili
1 kg grytbitar
2 gula lökar
3 paprikor, en i varje färg
majs, typ 1 dl
2-3 vitlöksklyftor
½ burk öl (stor burk)
2 tetror krossade tomater
1½ tsk spiskummin
2½ tsk chilipulver
1½ tsk mald koriander
1 dl chilisås
1½ tsk socker
flingsalt med hickorysmak
nymalen svartpeppar

Hacka lök, vitlök och paprikorna. Bryn köttet tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt paprikabitarna och låt dom bryna med en stund. Häll i öl, tomatkross, majs och kryddor, låt det småkoka i 1-1½ timme under lock. Tillsätt, chilisås, socker, salt och peppar. Justera kryddningen om det behövs. Servera med ris, jalapeños och gräddfil.

Det blir till att frysa in en del nu! Man skulle ha bjudit in någon på middag idag kanske. Vi köpte 1kg grytbitar men glömde att dela upp förpackningen på två innan vi frös in det.

Var på ett superbra spinningpass idag, kan utan att ljuga säga att det var det bästa jag har varit på!

//Hanna

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser supergott ut, men hur smakade det med öl i maten? Fick det lixom ölsmak eller försvann det när grytan fick koka? Tycker absolut att du gjorde helt rätt med ris till! Det ska vara ris till chili om man inte äter den i pitabröd!! :)

Hanna sa...

Anna: Nej då, det smakade inte öl om grytan.. den kokade ihop med resten av alla goda smaker!

Lisa sa...

mm, gott det såg ut. jag hatar att dricka öl (är mer vintjejen liksom...) men i mat kan det bli väldigt gott faktiskt. och i bröd.mm..

Hanna sa...

Lisa: Ja, det känns inte så men det blir ju väldigt gott!