fredag 20 mars 2009

Fettuccine med ingefärskyckling

Idag kom mamma förbi med tårta och presenter. Fick en låda fylld med härliga badgrejer och nytt jättefint porslin. När Joel kom hem for vi och firade Ina som fyller 4 år idag!

Fettuccine med ingefärskyckling
4 kycklingfiléer
4 port nykokt fettuccine
Salt, peppar
2 tunt skivade salladslökar
Hyvlad parmesan

2 msk soja
1 msk flytande honung
1 msk balsamvinäger
1 tsk färsk ingefära

1 kruka ruccolasallad

Blanda samman ingredienserna till marinanden och marinera kycklingen minst en timme. Stek på svag värme och vänd ofta så att det inte bränns utan får en blank fin yta. Lägg kycklingbitarna på pastan, salta, peppra, strö över salladslök och parmesan. Servera med ruccola.

Passade väldigt bra med oliver till!

//Hanna

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh så gott det ser ut och fastän jag inte tycker om oliver så blir jag nästan sugen på att smaka nu!

Ha en jättebra helg!!

Anonym sa...

Vilken fredagsmiddag! Kyckling pasta, vårlök och parmesan... Kan det bli bättre!! Det har du gjort bra! Så himla gott det ser ut alltså! Önskar dig en trevlig helg!

Anonym sa...

ser kanongott ut! Som vanligt! Kul med nytt porslin =)

Hanna sa...

Anna: Jag åt inte oliver för typ 1½ år sedan och nu tycker jag att det är jättgott! Lustigt vad smaken ändras!

Kryddburken: Tackar! Det vart väldigt gott också!! Trevlig helg.

Leila: Ja verkligen! Vi har tänkt att köpa nytt länge men det har som inte blivit av.