Idag bjöd jag brorsan och kusinen på födelsedagsfika. Jag bakade den här mazarinkakan, receptet hittade jag hos Kakburken.
Mazarinkaka med nougat
4 ägg (delade)
400 g grovriven mandelmassa
100 g smält smör
1 tsk bakpulver
125 g nougat
mandel
Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smör och bakpulver. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten- Häll i en smord och mjölad bakform med löstagbar kant och grädda på 175 grader i ca 40 minuter (Lägg folie över kakan i slutet så att den inte blir för mörk)Smält nougaten över ett vattenbad och häll över hela kakan när den har svalnat. Dekorera med hackad mandel.
Kakan var enkel att göra och väldigt god!!
//Hanna
Mazarinkaka med nougat
4 ägg (delade)
400 g grovriven mandelmassa
100 g smält smör
1 tsk bakpulver
125 g nougat
mandel
Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smör och bakpulver. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten- Häll i en smord och mjölad bakform med löstagbar kant och grädda på 175 grader i ca 40 minuter (Lägg folie över kakan i slutet så att den inte blir för mörk)Smält nougaten över ett vattenbad och häll över hela kakan när den har svalnat. Dekorera med hackad mandel.
Kakan var enkel att göra och väldigt god!!
//Hanna
6 kommentarer:
Mazarin kakan ser verkligen supersmarrig ut och med nougat kan det ju inte bli fel.
Den såg verkligen inte helt fel ut ! ;)
Den har jag gjort en gång och den var verkligen smaskig! Måste göra den igen!
mums mums =)
Jessica: Eller hur!
Carro: Näe och den var väldigt enkel att göra.
Fruktsallad: Jag kommer definitivt att göra den igen!
Leila: Mmmm! =)
Mazarinkaka är så himla gott och din här smakar säkert mer:-)
Skicka en kommentar