Idag vart det riktig husman! Kikade in på Linas blogg, hon tipsade om rotmos till middag och jag var inte sen att haka på! =) Har inte ätit rotmos på år och dar, det var gott! Gjorde nästan precis som Lina, så här vart det.
Rotmos
2 morötter
en bit rotselleri
6 potatisar
1 tärning grönsaksbuljong
margarin
vitpeppar
örtsalt
Skala och skär morötterna och rotsellerin i mindre bitar, lägg ner i en kastrull och täck det med vatten. Smula ner en buljongtärning. Låt koka i ca 10 min. Skala och tärna potatisen, även den i mindre bitar. Koka tills allt känns genomkokt. Häll av och spara spaden. Pressa rotsakerna vispa i lite spad och en klick margarin, smaka av med salt och peppar. Servera med stekt falukorv och klyftade tomater.
Nu ska jag iväg på spinning.
//Hanna
5 kommentarer:
Rotmos är ju jättegott, tyvärr är det en sån där rätt som man glömmer bort, så tack för påminnelsen. =)
Grönsaksbuljong gör hela skillnaden om man nu inte har fläsklägg eller något annat där det finns vätska från:-) Så gott med rotmos:-)
Rotmos är verkligen supergott !
Men hade du ingen Kålrot i ? =O
Äter den gärna med köttkorv & senap :) Mums !
Visst är rotmos mums! En riktigt husmansfavvo!
Jessica: Tacka Lina! =)
PiaLotta: Ja, verkligen!
Carro: Näe, jag hade ingen sån hemma. Funkade bra ialla fall!
Lina: Ja, tack för påminnelsen! =)
Skicka en kommentar