fredag 12 september 2008

Lax i ugn med ingefära.


I morse satt jag och bläddrade i Under valnötsträdet eftersom jag hade en massa ingefära som snart skulle bli gammalt och i den kokboken så finns det ett helt kapitel om bara ingefära. Den här goda fisken hittade jag där.

Lax i ugn med ingefära
4 laxfiléer
2 msk kinesisk soja
2 msk färsk ingefära
2 tsk farinsocker
1 stor vitlöksklyfta
sesamfrön
ris
valfria grönsaker (jag använde rödlök, sockerärtor, paprika, morot, zucchini och minimajs)

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en ugnsform. Blanda samman soja, farinsocker, pressad vitlök och riven ingefära och fördela den över fisken. Strö över sesamfrön och tillaga i ugnen 15-20 min. Koka ris och hacka alla grönsakerna, fräs grönsakerna i en wokpanna, tillsätt riset krydda lite med en god wook krydda.

//Hanna

7 kommentarer:

M. sa...

det ser gott ut:) jag har helt missat det här receptet i min kokbok :P tack för att du uppmärksammade mig på att det finns:) ha en riktigt bra helg!:) kram

Anonym sa...

Oj, det låter verkligen jättejättegott! Är den där boken värd att köpa? Ha en fin helg!! :)

Lisa sa...

du gör så himla många goda varianter på lax - jag vill också!

Anonym sa...

sesamfrön på lax är ju gudagott! mums :) god fredagsmiddag du fått till.

fruktsallad sa...

Vad gott det ser ut och låter. Jag kan äta lax ofta!

Hanna sa...

Molly: Det var väldigt gott!

Anna: Absolut!

Lisa: Det är det härliga med lax, går att variera i det oändliga! =)

Carolina: Ja hade inte testat det innan, men det var ju jättegott!

Fruktsallad: Ja visst är det gott!

Marie sa...

Receptet passade perfekt för oss idag!