lördag 13 september 2008

Ruccolapaj med soltorkade tomater.


Ruccolapaj med soltorkade tomater
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade, soltorkade tomater
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
2 ägg
1 dl västerbottenost

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Ska försöka komma ihåg att ta ett kort på en pajbit. Den ser ju inte så jätte spännande ut uppifrån. Jag hoppas och tror att den blir supergod!

//Hanna

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den där pajen kommer garanterat att göra succe! Hoppas att ni får jätteroligt!!

Anonym sa...

åh så GOTT!! :)

Hanna sa...

Anna: Tack!

Filibabba: Ja, ruccola och soltorkade tomater det kan ju inte bli fel!