onsdag 12 januari 2011

Lax med citron, persilja och parmesan.

Här kommer recept på en god och enkel lax som jag hittade på matklubben.se. 


Lax med persilja, citron och parmesan.
en laxsida eller 4 laxfiléer
saft och rivet skal av 1/2 citron 
salt och peppar 
1/2 dl hackad persilja 
1 dl riven parmesanost 
2 dl grädde 
1 msk fiskfond



Sätt ugnen på 200° Lägg laxfilén i smörad ugnssäker form. Pensla laxen med citronsaften och salta och peppra. Blanda citronskalet, persiljan och osten och strö blandningen över laxköttet. Smaksätt grädden med fiskfond och hälla det runt laxen. Sätt in i ugnen och bak i 15-20 minuter. 


Till laxen och det goda såsen åt vi pressad potatis (perfekt när det är såsigt), grönsallad och en bönsallad. 


Nu sitter jag på tåget på väg till Skåne, så det kommer nog bli tyst här ett par dagar igen. Nu är det inte många gånger kvar här nere. I februari blir jag färdig utbildad hälsopedagog, sen ska jag ner i maj och juni för utbildning i hälsoprofilsbedömning, sen är jag klar!! 
//Hanna

7 kommentarer:

Sofie sa...

Jag måste köpa en potatispress!!

MÅ Gott sa...

Det där låter supergott!

Ha det bra nere i Skåneland. Såg att N är på Gotland också.

/Åsa

Sara sa...

Dom var supergoda och det var lätt att göra! MUMS;)

Mårtenssons kök sa...

Citron, parmesan och lax, kan inte bli annat än gott!

Tinna sa...

Nice matblogg! Den kommer jag absolut besöka när ja inte vet vad jag ska laga till middag :))

Mor-Mia sa...

Lax är alltid så gott!

Bia sa...

Tack för receptet! Supergott och enkelt!