måndag 17 januari 2011

Fyllda pitabröd med tillbehör


Klockan sju i lördagsmorse kom jag hem igen från Skåne. Slumrade ett tag i soffan och sedan har det varit full fart. Det har inte blivit många timmar hemma i helgen. I lördags var vi till Joels bror som fyllt år, både en sväng på dagen och sedan på kvällen igen. I går var jag hem till pappa och sedan avslutade jag helgen med middag och övernattning hos mamma. Här kommer lördagens middag. 

Fyllda pitabröd
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
olja
400-500 g köttfärs eller lammfärs
2 tsk curry
1 tsk malen kanel
2 dl vatten eller buljong
3 msk tomatpuré

Tillbehör:
Pitabröd
Skivade bananer
Mango chutney
Kokos
Salladsblad
Jordnötter
Hackad gurka 
Skivade tomater

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olja, lägg i färsen och finfördela den med en gaffel. Stek färsen så att den får färg, rör i curry och kanel och stek ytterligare någon minut. Häll på vatten eller buljong, smaksätt med tomatpuré och låt färsen puttra under lock ca 10 minuter. Servera med uppvärmda pitabröd och tillbehör.

//Hanna

Inga kommentarer: